Înțelegeți rolul titlurilor și al metaetichetelor

Folosind WordPress, puteți oferi fiecărei postări pe care o publicați propriul titlu și meta descriere. Aceste câmpuri determină conținutul pe care Google și alte motoare de căutare îl afișează în paginile lor de rezultate pentru fiecare cuvânt cheie de căutare.

Există o mulțime de pluginuri WordPress pe care le puteți folosi pentru a vă controla titlurile și meta descrierile. Din 2016, cele mai populare sunt Yoast SEO și SEO Ultimate.

De exemplu, o căutare pentru „rețete sănătoase de shake cu proteine” aduce următorul rezultat. Am marcat titlul și metadescrierea pentru a arăta cum aceste câmpuri, pe care le puteți modifica, afectează aspectul paginii în căutarea organică!
Titlurile paginilor sunt factori de clasare, ceea ce înseamnă că Google folosește cuvintele cheie pe care le includeți în titlul dvs. pentru a vă sorta și clasa conținutul. Încercați să utilizați cuvântul cheie principal cât mai aproape de începutul titlului, pentru a clarifica faptul că acesta este punctul central al conținutului dvs.

Iată un exemplu grozav de cuvânt cheie (în acest caz, „plan de afaceri”) folosit chiar la începutul titlului unei pagini, prin amabilitatea Entrepreneur.com!

Metadescrierea este descrierea conținutului dvs. care apare sub titlu. Google nu folosește metadescrierea ca factor de clasare, dar este totuși important să scrieți o meta descriere detaliată și utilă pentru a încuraja utilizatorii să facă clic pe rezultatul căutării.

Păstrați meta descrierea sub 160 de caractere, astfel încât să fie afișată în întregime și concentrați-vă pe rezumarea subiectului principal al postării dvs. În exemplul Entrepreneur.com de mai sus, metadescrierea este o descriere rapidă a ceea ce include postarea – ghiduri pas cu pas pentru realizarea unui plan de afaceri.

Uitați de umplerea cuvintelor cheie și concentrați-vă pe utilizarea relevantă a cuvintelor cheie

În primele zile ale SEO, algoritmul Google a văzut frecvența cu care un cuvânt cheie a apărut în conținut ca un indicator al relevanței unei pagini.

Drept urmare, specialiști în marketingul motoarelor de căutare au introdus cuvânt cheie după cuvânt cheie în conținutul lor, într-un efort de a fi relevant pentru fiecare termen de căutare, transformând ceea ce ar fi putut fi conținut util în hrană abia lizibilă pentru motoarele de căutare.

Astăzi, algoritmul Google este suficient de inteligent pentru a detecta (și pedepsi) umplerea cuvintelor cheie. În loc să se uite pur și simplu la frecvența cu care un cuvânt cheie apare în conținut, se analizează o varietate de factori, de la indexarea semantică latentă până la calitatea generală a unui conținut scris.

Din perspectiva unui blogger, aceasta înseamnă că nu trebuie să vă concentrați pe suprautilizarea cuvintelor cheie țintă în conținutul dvs. În schimb, folosiți-le în mod natural și plasați cuvintele cheie de top în titlurile H1, H2, H3 și H4 pe care le utilizați pentru a împărți un articol în secțiuni specifice.

Cuvântul de reținut aici este „relevanță”. Folosiți cuvintele cheie în mod natural și vă veți cuceri cititorii, totul satisfăcând algoritmul motorului de căutare Google. Abuzați de cuvintele cheie și puteți găsi postarea dvs. – sau întregul site web – lovit cu o penalizare de supraoptimizare.

Instalați o hartă de site XML

Iată un alt câștig SEO rapid și simplu. Un sitemap XML este o foaie de parcurs a blogului dvs. care arată păianjenul Google exact unde să găsească fiecare pagină. Instalați un plugin precum Google XML Sitemaps pentru a vă crește rata de indexare a postărilor și pentru a face mai ușor pentru Google să vă găsească rapid conținutul.