Optimizare imaginilor in SEO

Imaginile joacă un rol important în SEO. Google vizualizează imagini cu mai multă implicare decât conținutul doar text. De asemenea, folosește nume de fișiere și etichete alt pentru a-l ajuta să înțeleagă conținutul fiecărei postări.

Este ușor să optimizați imaginile pentru SEO. Puteți începe prin a da fiecărei imagini din conținutul blogului dvs. un nume de fișier adecvat. Dacă postați o fotografie a unei pizza, dați-i un nume de fișier „ramen.jpg” în loc de „IMAGE-122222.jpg”.

Textul alternativ este text care va fi afișat dacă imaginea nu se încarcă corect. Google folosește text alternativ pentru informații despre subiectul unei imagini. Când optimizați imaginea pentru un anumit cuvânt cheie, asigurați-vă că îl includeți în textul alternativ.

Utilizatorii WordPress pot schimba toți acești factori SEO de imagine utilizând Biblioteca Media din tabloul de bord WordPress
Optimizarea imaginilor durează doar câteva minute. Este ceva ce ar trebui să faci pentru fiecare postare. În curând, veți observa noi vizitatori ai blogului dvs. prin Căutare de imagini Google dacă dați fiecărei imagini un titlu și un nume de fișier relevante.

Industria competitivă? Este important să folosiți mai multe cuvinte decât credeți.

Este interesant de văzut relația dintre lungimile conținutului și clasamente. Articolele și postările de blog care sunt mai lungi par să se claseze mai sus decât articolele și postările de blog mai scurte pentru majoritatea termenilor de căutare.

Acest lucru se poate datora unei varietăți de motive.

Algoritmul de căutare Google dă mai multă greutate unei pagini care atinge o anumită lungime. Acest lucru îi îmbunătățește șansele de a fi clasat.


Un conținut mai lung va fi mai probabil să fie partajat și legat de acesta, crescându-și PageRank și oferindu-i o prezență și mai puternică în căutare.


Articolele mai lungi conțin un număr mai mare de cuvinte cheie și o varietate mai mare, ceea ce le ajută să fie mai vizibile în căutările organice.

Indiferent de motiv, conținutul mai lung se clasează mai bine în căutările organice decât conținutul mai scurt. Înainte de a publica o postare care vizează un anumit cuvânt cheie, asigurați-vă că ați examinat orice alte pagini pentru a vă asigura că postarea dvs. este comparabilă la scară.

Mai întâi, scrieți și apoi optimizați mai târziu

SEO este important atunci când scrii. Este ușor pentru cuvintele cheie să se strecoare prin conținutul dvs. și să-l facă să fie citit puțin prea natural.

Este mai bine să scrii despre un subiect decât să scrii conținut axat pe cuvinte cheie. Apoi, optimizează-ți postarea după ce ai terminat. După ce ați finalizat postarea, căutați teme de cuvinte cheie care sunt comune și optimizați conținutul folosind ceea ce știți deja, în loc să scrieți doar pentru SEO.

Ca blogger, îți este ușor să fii prins într-o mentalitate SEO. Ar trebui să vă concentrați pe crearea celui mai bun conținut posibil, apoi pe optimizare. Acest lucru vă va asigura că veți scrie mai întâi cu cititorii, activitatea socială naturală și motoarele de căutare în minte, iar apoi optimizați mai târziu.

Cu unii dintre cei mai respectați profesioniști de marketing de căutare din industrie, puteți crea și implementa strategii avansate de marketing de căutare pentru a vă transforma compania și cariera.